“Voor zoveel jullie dit een van mijn minste broeders hebt gedaan, zo heb je dat voor mij gedaan” -Matteus 25:40

Wij ondersteunen kinderen, gebouwen, ontwikkeling en zelfvoorziening in Sri Lanka

Kerst 2004 zal voor velen verbonden blijven met de enorme ramp van een zeebeving, de Tsunami in Azië. In één klap werd de wereld geconfronteerd met het lijden van duizenden mensen. Hartverscheurende beelden hebben we gezien. Het was voor ons de reden om naar Sri Lanka te komen om te helpen.

Naar aanleiding van het zien van de indrukwekkende beelden van de Tsunami, is een stichting in het leven geroepen met de naam 'Iemand geeft om mij'. Een naam met een dubbele betekenis: God als Vader is bewogen met de mensen, met de kinderen in Sri Lanka: Iemand geeft om mij.

Maar ook wij als mensen worden opgeroepen om iets te betekenen voor onze naaste: iemand geeft om mij. Jezus is Zelf Het Voorbeeld en roept ons op hetzelfde te doen! We zien het als een geweldige mogelijkheid om voor de kinderen te zorgen. Een noodkreet om een project in Sri Lanka te steunen, heeft ons niet meer losgelaten.


Gedicht 'Iemand geeft om mij'

Vanmorgen zocht ik God in mijn gebed: in alle rust kon ik de dag met Hem beginnen en samen met Hem op weg gaan.
Rond de middag riep ik Hem aan met een hart vol zorgen maar ook met dankbaarheid. Weer voelde ik Zijn stille aanwezigheid en wist ik: Hij geeft om mij! Voordat ik ging slapen zocht ik God opnieuw op in gebed. Ik wist dat Hij verlangde naar contact met mij en weer ervoer ik Zijn liefdevolle nabijheid.
Er is Iemand die om mij geeft!
- Jakobus 4:8